Netwerk

Aankomende evenementen
No data was found

Ons Netwerk in Nederland

Arza-Nederland is lid van:

  • het Nederlandse Verbond voor Progressief Jodendom
  • de Federatie van Nederlandse Zionisten en werk daarin samen met andere zionistische stromingen

Internationaal Progressief netwerk

ARZENU

ARZA Nederland is lid van ARZENU, de Wereldorganisatie van Progressief Joodse Zionisten, de politieke arm van de WUPJ. Wereldwijd vertegenwoordigt ARZENU de belangen van de organisaties van de Progressief Joodse Zionisten in de bestuursorganen van de World Zionist Organisation en de Jewish Agency.

De eisen van de Wereld Zionisten Organisatie om deel te kunnen nemen aan het online congres in 2020 waren uiterst lastig en veeleisend. Nederland heeft nog maar twee zetels.  Rosa van der Wieken vertegenwoordigde ARZA- Nederland, de andere zetel was voor  Mizrachi.

Lees ook de ‘Agreement’.

Arzenu vertegenwoordigt ledenorganisaties in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië, Brazilië, Zuid-Afrika, Australië, Groot Brittanië, Zwitserland, Rusland, Duitsland, Israël (IMPJ), Frankrijk en Nederland.

WUPJ

ARZA Nederland heeft ook nauwe connecties met het WUPJ –  de Wereldunie voor Progressief Jodendom, waar het Verbond van Progressieve Joden in Nederland lid van is.

IMPJ

ARZENU werkt nauw samen met de IMPJ (de Israël Movement for Reform and Progressive Judaism) het Israëlische lid van de WUPJ.

IRAC

IRAC is het Israel Religious Action Center. IRAC wil burgerrechten voor een rechtvaardig en egalitair Israël veiligstellen op basis van de Israëlische wet en Joodse traditie.

Naar de websites van de internationaal werkende progressieve netwerken:

ARZENU
WUPJ
IMPJ
IRAC